Už aj ja MioMatujem :)





Tento príspevok nie je reklamou. Skôr je oslavou niečoho, čo vám skutočne dokáže uľahčiť život, niečoho, pri čom si odpočiniete, no zároveň dáte priechod kreativite a radosti z varenia, či rawenia :)

Poďme si teda túto mašinku predstaviť :)

Našim návštevám pripomínal, na prvý pohľad, kanvicu.

Dokonca si mysleli, že to máme nejakú väčšiu rýchlovarku.

Zvonku je MioMat biely, decentne ozdobený striebornými kvietkami. Má proste zapasovať do väčšiny interiérov.

Skladá sa z dvoch vrstiev nerezu a jednej plastovej ochrannej a termickej vrstvy.




Priestor zaberie akurát tak, ako rýchlovarná kanvica alebo odšťavňovač.





Príslušenstvo





Všetko potrebné príslušenstvo, ako sitko na cedenie rastlinného mlieka, či smoothie, odmerku na ingrediencie, handričku na jeho čistenie a samozrejme, to najdôležitejšie, kábel do elektriky, nesmie chýbať, a ani nechýba.

Samozrejmosťou je aj návod na obsluhu prístroja
Receptár, ktorý bude zo začiatku pre vás najmä takým vodítkom, si odporúčam priobjednať. Jeho cena je 6€, má 61 strán a nájdete v ňom recepty, vystihujúce široké spektrum využitia MioMatu.

Keď sme už pri cenách, tak cenu MioMatu, by som označila ako pohyblivú. Ja som ho pred Vianocami zakúpila spolu s receptárom v zľave za 134,50€. 
Ak si teraz kliknete na oficiálnu stránku, na ktorú odkaz máte nižšie, tak zistíte, že dnes stojí samostatný 139,00 € a s receptárom 145,00 €.






Miomatujeme



No presuňme sa už k tomu nášmu MioMatovaniu :)

Po tom, čo MioMat zapnete do elektriky a uzáver s ovládacím panelom a motorom sedí, ako má, sa vám na ňom rozsvietia tieto gombíčky: Mash/ Soup, Smoothie, Veggie Milk → Cereal / Soy a Raw program.

Kašovo - polievkový režim vám šikovne za 25 minút uvarí a vymixujeme tak lahodnú polievku či kašu, že ak patríte ku skeptikom ohľadom tohto vynálezu, tak sa pri prvej ochutnávke, všetky vaše pochybnosti rozplynú.

Krém od MioMatu chutí fakt lepšie, ako ten, spravený pomocou ponorného mixéru. Navyše ušetríte na tuku a na zahusťovadlách, koreniť stačí taktiež len "přiměřene".

Ak vám v polievke chýbajú celé kúsky zeleniny, jednoducho si ju uvaríte zvlášť v kastról, v osolenej vode, na sporáku.

Smoothie režim je 2-minútový. Pri vysokých otáčkach 11000 až 22000 r / min, si môžete byť istí krásne ušľahaným nápojom.

Ja som si teda smoothie robila zatiaľ len dvakrát a chutilo mne, aj návšteve.

Čo extra oceňujem, je funkcia na výrobu rastlinných, prízvukujem DOMÁCICH mliek. Bez konzervantov, éčiek apod.

Pre každý typ mlieka máte zvlášť program. Teda zvlášť program pre strukovinové, zvlášť pre cereálne a zvlášť pre mlieka z orieškov, čo je teda super, no nie? :)

U mňa teda zatiaľ vyhráva mandľovo - kokosové mliečko s datličkami, ktoré, keď budem nabudúce robiť, vám hodím na blog ;)

Rastlinné mlieka máte super aj do raňajkových kaší, do polievok som ho zatiaľ neskúšala a popravde ešte nemám kúpenú ani sóju, no v blízkej dobe sa to chystám napraviť, alebo skúsim ovsenú variantu.

Okrem zdravia získate aj na peniažkoch, pretože odmerka na suroviny je fakt maličká, konkrétne má 80ml, takže finančne vás to výjde lacnejšie, než mlieko kupované.

Jedinou nevýhodou pre mňa je to, že mliečko je treba, ak si ho robíte napríklad ráno alebo doobeda spotrebovať hneď v ten deň, a keď ho máte viac jak liter a nemáte s ním na ten deň nejaké väčšie plány, tak sa vám môže do ďalšieho dňa pokaziť. Vtedy by som asi odporučila mrazák.

Mne sa to konkrétne toto stalo s mliekom z vlašských orieškov, ktoré aj napriek uskladneniu v chladničke, bolo na ďalšie ráno tak divne kyslé.





Moje premiérovo pripravené vlašské mliečko so škoricou :)


A teraz posledný, Raw program :) 

Priznám sa, že som si zatiaľ na ňom robila len spomínané mandľové a vlašské mlieko :) Oblasť raw polievok je u mňa ešte neprebádaná a radšej ich mám uvarené a teplé, no človek nikdy popredu nevie, čo ho kedy napadne ;) :)

Takým celým záverom tohto celého je, že to, čo som si o MioMate prečítala na jeho internetovej stránke, alebo na Facebooku, som si potvrdila aj na vlastnej koži.

Takzvaný "Váš hrnček var", šetrí náš čas, ľahko sa umýva, a s pomocou ľudskej radosti z varenia a kombinovania surovín, si môžeme doslova naservírovať zdravie :)

Btw. Prístroj som mala asi týždeň donesený u babky, ktorá chcela nášho deda, ktorého pred mesiacom hospitalizovali kvôli mozgovej porážke, namotať a naučiť na zdravé recepty, ktoré by jeho chúťkam, ktoré neznesú nejaké novoty, ulahodili a zároveň by sa mu po dlhšej konzumácii jedál z MioMatu upravila váha.

Počas tohto týždňa sa pre jeho kúpu rozhodla nie len ona, ale aj ďalší členovia rodiny :)

A na koniec, by som sa len chcela poďakovať konkrétnym ľuďom za tento vymodlený darček :) :-*


Miomat na nete: 

  1. Info, kúpa, recepty, kontakt: www.miomat.sk
  2. Facebook: https://www.facebook.com/miomatsk, uzavretá skupina MioMatujeme

CONVERSATION

1 komentárov:

Back
to top